Evenementenarchief

Hieronder vind je evenementen die al plaatsgevonden hebben

De 48u van…  – 22 tot en met 24 december – Petje Af Zuid Limburg

Op 22 t/m 24 december 2018 waren de 48 uur voor Petje af Zuid-Limburg georganiseerd in Geleen. Het doel was om zoveel mogelijk geld te werven om kinderen kosteloos kennis te laten maken met beroepen.

Ieder weekend ontvangt Petje af kinderen uit de omgeving Sittard-Geleen, Schinnen en Heerlen. Op onze locaties leren onze kinderen niet uit boeken, maar in en door de praktijk.

De 48 uur is gestart op zaterdag 22 december om 15:00 uur en geëindigd op maandag 24 december 2018 om 15:00 uur. Disc jockey’s en presentatoren van Streekomroep START hebben live radio gemaakt vanuit een bijzondere bak (Glazen Huis) van DPD Pakketservice NL. 

Gedurende deze 48u van Petje Af is er €5000,- opgehaald!

The Big Run – 4 november 2018 – Hulphond Nederland

Op zondag 4 november klinkt het startschot voor de eerste editie van The Big Run. Iedereen kan meedoen aan dit hardloopevenement voor het goede doel, met of zonder hond. Deelnemers hebben de keuze uit vier runs: 2, 5, 10 en 21 kilometer. Bijzonder aan The Big Run is de mogelijkheid om met een hond deel te nemen aan de runs van 2 en 5 kilometer. De start- en finishlocatie is het opleidingscentrum van Hulphond Nederland in Herpen (NB). Met hun deelname aan The Big Run steunen de lopers de opleiding en inzet van hulphonden. Inschrijven kan op www.thebigrun.nl.

Havendagen – 1 en 2 september 2018 – Petje Af Hogeland

Kom ons bezoeken op de havendagen in Delfzijl. We staan met de bijzondere bak op de havenkade. Wil jij wel eens op de foto in je eigen luchtbel? Zijn jou hersengolven sterk genoeg om een bal over een parcours te laten vliegen? Wij dagen je uit, en voor de winnaars is er een mooie Groningen Pet je af!

Familiedag Emmen – 16 september 2017 – Stichting Happy Smile

 

Op zaterdag 16 september wordt tijdens de Happy Smile Familiedag wederom de Happy Smile Run verreden. Een toertocht door een groot deel van Drenthe. De Familiedag is speciaal voor gezinnen met een ziek kind of kind met een beperking. Zij kunnen meerijden in een grote stoet van bijzondere auto’s, vrachtwagens, motoren en trikes. De tocht zal worden begeleid door onder anderen een MTB Team en de politie Drenthe.

 

Op de vertreklocatie in Emmen zal voor de aanwezige gezinnen een volledig dagprogramma worden samengesteld. Indien men niet meerijd met de Happy Smile Run is er volop vertier zoals een springkussen, segways en golfkarretjes parcours, 4×4 terreinwagens en heel veel meer. Daarnaast kunnen de kinderen worden geschminkt, kan men knutselen en er zijn clowns aanwezig. Natuurlijk is er aan de catering gedacht, want alle gezinnen kunnen de gehele dag gratis gebruik maken van koffie, thee, fris, popcorn, friet, snacks, ijsjes ect cetera.

 

Ruim honderd vrijwilligers van Stichting Happy Smile staan klaar om de gezinnen zaterdag een onbezorgde dag te bezorgen.

 

www.stichtinghappysmile.com

 

Happy Smile Familiedag

 

ModderDag Arnhem – 29 juni 2017 – IVN

Tijdens ModderDag ontdekten kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. ModderDag organiseer je zelf. Als school, gastouder, kinderdagverblijf, BSO, bezoekerscentrum: iedereen die het spelen van kinderen in de natuur belangrijk vindt kan zich aansluiten bij ModderDag.

https://www.ivn.nl/modderdag

Designkwartier – 19 mei 2017 – Cor Unum

De Bijzondere Bak van Cor Unum gaat weer op reis. Ditmaal maakt hij deel uit van het grote designevenement Designkwartier in Den Haag. Daarvoor moet de Bijzondere Bak op vrijdag 19 mei om 07.00 uur ’s ochtends geplaatst wordt op de locatie en dient hij op maandag 22 april weer opgehaald te worden.

Graag doen we een beroep op vrijwilligers die op vrijdag van 8 uur tot 11 uur assisteren met opbouwen, trappen uitzetten, plaatsen van de vlaggen, tafels plaatsen, spullen uitpakken etc. Zondagavond 21 mei kunnen we van 18.00 tot 21.00 uur hulp gebruiken bij het afbreken, trappen binnenhalen, vlaggen naar beneden etc.

Moestuintjes Campagne van Albert Heijn – Maart / April 2017 – IVN

Met veel succes heeft IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid eind maart / begin april de Bijzondere Bak van DPD ingezet als een Mobiele Moestuin tijdens de Moestuintjes campagne van Albert Heijn. IVN heeft als educatiepartner van Albert Heijn met de Bijzondere Bak bij in totaal tien verschillende Albert Heijn vestigingen in het land gestaan om kinderen en volwassenen te helpen met hun moestuinvragen en om tips en minicursussen te geven, zodat iedereen straks een succesvolle moestuinoogst heeft.

In deze periode hebben we dagelijks meer dan 400 personen kunnen helpen, daarnaast heeft IVN met de Bijzondere Bak een enorme impact en zichtbaarheid gehad door dat we voor de ingang van de Albert Heijn hebben gestaan. IVN heeft DPD bedankt voor de prettige samenwerking en het mogelijk maken van de Bijzondere “Mobiele Moestuin” Bak.

 

Kinder Glazen huis Hattem  –  9/10December 2016 – Coen Kinket, Emily van Dijk en initiatiefnemer Samuel Koridon

Heel Hattem samen en €15.000 opgehaald, een verdubbeling van het streefbedrag

Alleen MET ELKAAR is dit project tot een OVERWELDIGEND SUCCES geworden, voor het goede doel van 3FM/Serious(Request: kindersterfte door longziekten terugdringen in Afrika.

Heel Hattem ‘KinderGlazenHuist’. De betrokkenheid in Hattem was enorm: alle Hattemse basisscholen, de kerk, de ondernemers, de bedrijvenkring, de gemeente Hattem, TIP, RonduitHattem, RTV Hattem, de journalisten, DPD met het glazenhuis, alle sponsors,

hoofdsponsor ’t Heem, sportclubs, inwoners van jong tot oud, iedereen heeft z’n steentje bijgedragen. Heel hartelijk dank daarvoor!

Maar deze drie kanjers hebben het voor elkaar gekregen:

Vlnr: Coen Kinket, Emily van Dijk en initiatiefnemer Samuel Koridon

Appeltje van Oranje Breda – Petje Af – 8 december 2016

Hoera! Petje af Breda was als één van de 40 initiatieven genomineerd voor het winnen van een Appeltje van Oranje. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000,- en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Op donderdag 8 december stond Petje af de hele dag met de Bijzondere Bak in winkelcentrum Hoge Vucht in Breda. Het doel van deze dag: zoveel mogelijk stemmen werven! We trokken het winkelcentrum in en vroegen naar toekomstdromen, verzorgen gastlessen en nog heel veel meer…

De Petje af-partij bestaat uit 11 krachtige kinderen van Petje af Breda. Zij hebben speciaal een verkiezingsprogramma opgesteld, want ieder kind…:

  • Verdient gelijke kansen voor de toekomst
  • Heeft talenten en toekomstdromen
  • Mag worden wie hij wil zijn, maar vooral zichzelf!
  • Wil weten wat de wereld allemaal te bieden heeft
  • Draagt iets unieks bij aan de maatschappij
  • Mag vol zelfvertrouwen zijn
  • Vindt het leuk om geïnspireerd te worden door volwassen rolmodellen

Appeltjes van Oranje 2017
De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samenbrengen. Dit jaar maken organisaties die zich inzetten voor kwetsbare kinderen kans op een Appeltje van Oranje. De prijzen worden in mei door Koning Willem-Alexander overhandigd aan de winnaars.

Stem ook op Petje af Breda Wil jij onze getalenteerde Petje af-ers helpen deze geweldige prijs te winnen en kom jij uit de provincie Brabant, Zeeland of Limburg? Stem dan gauw op Petje af Breda via: www.oranjefonds.nl/stem. Het is helemaal gratis en binnen 1 minuut gedaan! Stemmen kan van 2 t/m 11 december.

 

Weekendschool Vlaardingen – Petjes Af – 25 september 2016

Op zondag 25 september is Weekendschool Petje af Vlaardingen van 13:00 tot 17:00 aanwezig op het Stadsterras bij de Stadsgehoorzaal met hun Bijzondere Bak. In een pop-up klaslokaal geven zij voorbeelden van de lesblokken voor de leerlingen van groep 7 en 8 van het komende jaar. Herman van Nieuwenhuizen van Petje van Vlaardingen24 geeft om 14:00 een gastles over journalistiek.

Bij Petje af Waterweg leren kinderen van 10 t/m 14 jaar uit Maassluis, Schiedam en Vlaardingen op zondag, in zeven bokken van vier weken, alles over een bepaald beroep, sector of maatschappelijk of cultureel onderwerp. Professionele coaches van Petje af begeleiden de leerlingen. Inspirerende gastdocenten verzorgen gastlessen bij de weekendschool en ontvangen de leerlingen in hun eigen werkomgeving voor een rondleiding of praktijkles. Er zijn ook activiteiten op het gebied van kunst, cultuur en gezond gedrag. De leerlingen van Petje af doen nieuwe ervaringen en verfrissende ideeën op, maken kennis met inspirerende rolmodellen en vormen een beeld van hun eigen toekomst- en opleidingsmogelijkheden. Weekendschool Petje af Waterweg opent deuren die voor sommige kinderen anders gesloten zouden blijven.  

  

 

Najaarsbeurs Utrecht – Cor Unum – 11 t/m 13 september 2016

Cor Unum was gevraagd om tijdens de Najaarsbeurs in Utrecht op 11, 12 en 13 september acte de présence te geven met de Mobile Gallery. Tijdens deze beurs in De Jaarbeurs werden ambachten in het licht gezet en werd gedemonstreerd hoe het traditionele ambacht ook in de huidige tijd een rol belangrijke rol houdt. Onze Bijzondere Bak stond voor de ingang van de Jaarbeurs en we toonden daar ons werk aan winkeliers die zich kwamen oriënteren. Op de 4e etage van de beurs plaatsten we een tafel met het servies van The Jane van Sergio Herman.

 

Design kwartier Den Haag – Cor Unum – 27 t/m 29 mei 2016

Cor Unum zal tijdens het Festival Designkwartier in haar mobile gallery werk presenteren van toonaangevende ontwerpers die onder de noemer Changing the Skin op zoek zijn gegaan naar innovaties in het traditionele keramisch proces.

Met Changing the Skin – vormgeving gedeformeerd – is onderzocht op welke wijze ‘ingebroken’ kan worden in het traditionele keramische proces. Was van oudsher het ergste wat er binnen het keramisch ambacht kon gebeuren een deformatie tijdens het productieproces, nu was deformatie juist de opzet van de ontwerpers. Deformatie kan plaatsvinden in ieder stadium van het keramisch ambacht, van mal tot en met de afwerking. Zo is de mal – het ooit zo heilige basismodel – door interventie van de vormgeving bij sommige ontwerpen onderhevig aan toevoegingen en toepassingen waardoor de uiteindelijke vorm gekenmerkt wordt door een vorm van deformatie. Ook bij het gieten, het uithalen, het droogproces en het bakproces en het glazuren vinden door tussenkomst van de vormgevers mutaties plaats die vaak een organisch karakter hebben. Het resultaat is altijd anders, maar wel als bedoeld.

De ontwerpers verbonden aan Cor Unum hebben inmiddels een uitdagende collectie tot stand gebracht. Werk van onder meer Maarten Baas, Roderick Vos, Floris Wubben, Studio rENs, Kranen/Gille, Alex de Witte, David Derksen, Floris Hovers en Mae Engelgeer – illustratief voor deze vernieuwingen in het keramisch proces – maakt deel uit van de Cor Unum presentatie tijdens Designkwartier.

Summerfest Cadzand – Cor Unum – 6 juni 2016

Cor Unum is met de mobile gallery aanwezig tijdens het Summerfest Cadzand dat zich op maandag 6 juni afspeelt op het terrein van de Strandkerk te Cadzand Bad. Een ontmoetingsplek die omgetoverd wordt tot een kleurrijk, vrolijk, verrassend, smakelijk en inspirerend terrein waar een algeheel zomergevoel heerst. Bijzondere acts, sprekers, foodtrucks, barbecues, kunstenaars en designers uit Nederland en Buitenland zijn gevraagd om deel uit te maken van dit zeer exclusieve en inspirerende evenement. Trots is Cor Unum daarvan deel te mogen uitmaken. Het evenement duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Voor meer informatie verwijzen wij naar www.inpiredevents.nu/summerfest-cadzand

Ledendag – 16 april 2016 – IVN (dit evenement is helaas geannuleerd)

IVN’ers zijn zich maar al te goed bewust van het belang van natuur in de directe omgeving. We gunnen het elke Nederlander om te kunnen genieten van zo veel mogelijk groen dichtbij huis. En we zien dat steden steeds vaker aandacht hebben voor natuur in de stad. Onbenutte stukken grond worden groen en een groene gemeente betekent ook een vitale gemeente. Het belang van een rijke biodiversiteit, de kwetsbare positie van bestuivers als bijen en vlinders en de bemoeilijkte waterafvoer door verstening wordt ingezien. De ledendag staat in het teken van natuur dichtbij. Gastsprekers zijn Koos Biesmeijer, bijenkenner en wetenschappelijk directeur van Naturalis en Shubhendu Sharma, eco-entrepreneur en initiatiefnemer van ‘de Kleine Wildernis’.

Slootjesdag – IVN

Interactieve dag met kinderen van 6 tot 12 jaar waarbij spelenderwijs over de natuur geleerd wordt.

De maatschappij Jaarcongres ‘Het geweten van het eten’ – Petje Af

De maatschappij is met 3500 personen het grootste landelijk onafhankelijk netwerk voor ondernemers, medewerkers van overheid- en onderwijsinstellingen. De Maatschappij is één van de founding partners van Stichting Petje af Nederland. Het jaarcongres van dit netwerk vond dit jaar plaats in het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Cor Unum heeft in 2015 heel Nederland rondgetrokken met de Bijzondere Bak.

In april hebben we de Mobile Gallery naar Milaan gebracht waar elk jaar een designbeurs wordt gehouden. Als producent in de design wereld is het een must om daar te staan. Met de vrijwilligers van Cor Unum hebben we de Mobile Gallery bemand en vele contacten internationaal gelegd.

In mei 2015 hebben we ons werk getoond in Den Haag tijdens het “Designkwartier“.

In het oude Zeeheldenkwartier wordt elk jaar een designweekend gehouden. Ook hier hadden we weer een mooie plek waar we ons prachtig konden presenteren met ons werk.

In oktober 2015 is er elk jaar in Eindhoven de 10 daagse “De Dutch Design Week”, naast de Mobile Gallery, huren wij ook nog een andere container waar onze ontwerpers hun werk nog eens kunnen laten zien. Elke dag toont een andere designer zijn werk. Het geeft een actief beeld en trekt veel publiek.

Vorig jaar zijn we in oktober ook gevraagd om in de Rai te staan tijdens de VT Wonen beurs. Dat was weer een heel ander publiek waar we veel hebben verkocht.

2016 begon goed dit jaar met weer een uitnodiging om met onze Mobile Gallery te komen staan Dit maal in de Brabanthallen in Den Bosch tijdens de beurs Tuinidee. Een heel ander publiek en weer nieuwe reacties.

Meld je aan als vrijwilliger

Samen kunnen we mooie dingen bereiken. Meld je snel aan en kijk waar je jouw talenten kunt inzetten.

Aanmelden